A mézbogyó gyümölccsel igazán egyedi és ínycsiklandó finomságokat alkothatunk.
A mézbogyókat egy gyors párolással előkészítjük, amely minden ízt megad a sütés nélküli sajttorta alapjának. A citromos mascarpone sajtkeverék és a teljes kiőrlésű keksz morzsája közé rétegezve helyezzük el a mézbogyó szemeket. A forró nyári napokon felüdülést jelent, amikor a lehűtött desszertet kiskanállal fogyasztjuk a tikkasztó melegben.
Előkészítési idő: 15 perc, Elkészítési idő 3 perc
Elkészítési adag: két nagyobb tál vagy négy kisebb pohár mézbogyó sajttorta.
Mire van szükségünk: két kis edény vagy serpenyő, illetve két kis keverőtálé és a tálaláshoz a poharak.
Elkészítés:
- Vegyünk elő egy kis lábast vagy serpenyőt. Helyezzük bele a lábasba vagy a serpenyőbe a mézbogyót tegyük hozzá a cukrot (aki szeretné el is hagyhatja) liszttel és vízzel közepes lángon forrásig melegítjük. Vegyük közepesen alacsonyra (még forr) és főzzük 5 percig, amíg kissé besűrűsödik. Majd tegyük félre hűlni.
- Egy kis tálba törje össze a teljes kiőrlésű kekszet apró darabokra, majd adjon hozzá vajat és cukrot. Keverjük össze és tegyük félre.
- Egy másik tálban keverje össze a mascarpone sajtot a tejjel a cukorral és a citromhéjjal, amíg össze nem áll.
- A sajttorta elkészítéséhez két nagy, vagy négy kisebb pohárra van szükség. Tetszés szerint lehet rétegezni, vagy használja a következő útmutatót: a pohár aljába szórjuk a kekszmorzsa darabokat, erre kerül a mascarpone sajtkeverék és a mézbogyó. Ezt végezzük el még párszor, majd a tetejére szórjunk kekszmorzsa darabokat.
Forrás: https://www.rosyfarms.com/blog/haskap-berry-no-bake-cheesecake